Motivasyon

Admin
0

6 yıl tıp fakültesi 6-8 yıl da uzmanlık eğitimi hayatımızın sonuna kadar ders çalışacağımızın sinyallerini veriyor.

Öyle ki bazen verdiğimiz emeğin karşılığını alamamamız, hedeflerimize her zaman ulaşamamamız ,sınavları zamanında veremememiz gayet normal.

Hatta çevremizinin olumsuz eleştirilerine maruz kalmamızda kaçınılmaz.
Yorgun-bıkkın düşüp “bitti” dediğimiz yerde başlıyor her şey.
Yani kalkıp yola hızlı bir şekilde devam etmek ya da sendelemek.....

Özellikle Tıp fakültesinde motivasyon çok önemlidir.Bu uzun ve zorlu yolda başarılı olmamız için sahip olduğumuz en büyük destek motivasyon ve pozitif enerjimizdir.

Unutmamamız gereken, motivasyonsuz hayallerimizi gerçeğe dönüştürmemizin imkansız olduğudur.
Tabi ki bir uzun koşu yapan bir atletin anlık hızının uzun süre aynı olamaması zaten beklenen bir durumdur, fakat atlet kendini öyle bir ayarlar ki nefesine göre hızlanacağı yolun hesabını yapar sonrada gözünü kapar ve kendisini motive eden sevdiklerini gözlerinin önüne bi anlık getirir.
Motivasyonunuzu sürekli zirvede tutamayabilirsiniz arkadaşlar.Ama motivasyon kaynaklarınız her zaman cebinizde olsun.

Motivasyon kaynakları derken ;örnek aldığımız hocalarımız, kitaplarımız, konferanslar, yeni metodlar, teknolojik gelişmeler derken en önemliside yüksek tuttuğumuz hedeflerimizdir.
Tıp okurken zirvedeki üniversitelerin öğrencilerinin takip ettiği ve tavsiyelerini gerekse sosyal medya hesaplarından ve VLOG çekimi yapıyorlarsa mutlaka takip edin.Tıbbi bilimleri çalıştığınız hastane ile veya okuduğunuz üniversiteyle sınırlı tutmamanızı tavsiye ederim

Gerçekten istediğiniz hedefleri belirleyip STARTınızı verin.
Bu uzun ve zorlu yolda öğrenme ve öğretme hevesinizi yitirmemeniz için motivasyon kaynaklarınıza sıkı sıkı tutunun.Başarı burada saklı ;)

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !